Středomořský bramborový salát
Ingredience
600 g uvařených brambor, 100 g černých oliv, 100 g sušených rajčat naložených v oleji, 1 malá červená cibule, hrst čerstvé petrželové nati, hrst čerstvých lístků bazalky, 4 lžíce olivového oleje, šťáva z půlky limetky, 1 lžička soli, čerstvě mletý pepř, kozí sýr
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na kostky a dáme do misky.
Rajčata pokrájíme na proužky, olivy na kolečka, oloupanou cibuli na co nejtenčí půlkolečka, bylinky posekáme. Všechno přidáme k bramborám.
Olej s limetkovou šťávou nalijeme do hrníčku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Zálivku nalejeme na salát a lžící smícháme všechno dohromady.
Na talíři salát posypeme rozdrobeným sýrem.
Přidáno: 11.5.2018