Vlašský salát 1
Ingredience
400 g šunkového salámu, 500 g brambor uvařených ve slupce (vychladlých), 1 sklenička Moravanky, 1 plechovka sterilovaného hrášku, 1 sklenička naložené kapie (nudličky), 1 sklenička majonézy, 2 cibule, sůl, mletý pepř, trochu nálevu ze sterilizovaných okurek
Postup
Cibuli pokrájíme najdrobno. Všechnu zeleninu scedíme, větší kousky (proužky kapie, okurky a cibulky z Moravanky) pokrájíme na malé kousky. Všechno nasypeme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené brambory. Zalijeme několika lžícemi láku z okurek, případně je možné použít nálev z Moravanky - je hodně pikantní ale pozor, hodně ostrý. Promícháme a vmícháme majonézu. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Přidáno: 31.12.2009