Eskalivada

Ingredience

3 kapie, 1 střední cibule, 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji, toustový chléb

Postup

Kapie a cibuli položíme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 50 minut. V polovině pečení kapie obrátíme. Upečené papriky a cibuli necháme vychladnout, klidně do druhého dne.

Vychladlé oloupeme. Papriku rozřízneme (vyteče z ní vypečená šťáva) a zbavíme ji semínek. Otočíme slupkou nahoru a oloupeme, jde to snadno.

Oloupanou papriku nakrájíme na 1 cm široké proužky, cibuli na měsíčky. Zeleninu pokapeme olivovým olejem.

Opečeme plátky chleba a naskládáme na ně papriky. Osolíme a položíme vrstvu tuňáka. Nakonec přidáme kousek cibule.

Eskalivada
Eskalivada
Eskalivada
Eskalivada
Eskalivada
Eskalivada
Eskalivada
Eskalivada
Eskalivada

zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Jarka Uherková

Přidáno: 1.8.2010