Guláš z hlívy ústřičné
Ingredience
600 g hlívy ústřičné, 2 velké cibule, 3 lžíce oleje, 2 nožičky šunkové klobásy, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky sladké papriky, 0,5 lžičky pálivé papriky, sůl, mletý pepř, 1 lžička sušeného rozmarýnu, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 4 lžíce zakysané smetany
Postup
Očištěnou hlívu nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli posekáme nadrobno, klobásu pokrájíme na půlkolečka.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme hlívu a za častého míchání smažíme až hlíva zmenší objem.
Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme papriku a promícháme. Nakonec vmícháme protlak.
Zalijeme horkou vodou tak, aby hlíva byla ponořená. Přidáme bujón, rozmarýn a pod pokličkou vaříme doměkka.
V půl hrnku vody rozkvedláme mouku. Až je hlíva téměř měkká, přilijeme přes sítko vodu s moukou, promícháme a přidáme klobásu. Dovaříme do úplného změknutí hlívy. Podle potřeby přisolíme či připepříme.
Na talíři doplníme každou porci lžící smetany. Podáváme s čerstvým chlebem.


Přidáno: 9.11.2012