Indické placky

Ingredience

4 hrnky hladké mouky (á 250 ml), 2 lžičky instatntího droždí, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 0,5 hrnku vody, 2 lžičky másla, 180 g bílého jogurtu, kousek másla na potírání

Postup

Do mísy nasypeme mouku, promícháme s droždím, solí a cukrem.

Přidáme jogurt, rozpuštěné máslo a vodu. Zamícháme, až se tekutina vsákne, vyklopíme na vál a rukama zpracujeme na hladké těsto.

Rozdělíme na na 16 kousků a každý rozválíme na co nejtenčí placku.

Na plotně zapnuté na maximum zahřejeme litinovou pánev. Až je pořádně rozpálená, opékáme na ní placky z obou stran. Hlídáme, jde to velmi rychle.

Hotovou placku z obou stran lehce potřeme rozpuštěným máslem.

Používáme jako přílohu k různým pokrmům.

Indické placky
Indické placky

Přidáno: 16.5.2015