Indické placky
Ingredience
4 hrnky hladké mouky (á 250 ml), 2 lžičky instatntího droždí, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 0,5 hrnku vody, 2 lžičky másla, 180 g bílého jogurtu, kousek másla na potírání
Postup
Do mísy nasypeme mouku, promícháme s droždím, solí a cukrem.
Přidáme jogurt, rozpuštěné máslo a vodu. Zamícháme, až se tekutina vsákne, vyklopíme na vál a rukama zpracujeme na hladké těsto.
Rozdělíme na na 16 kousků a každý rozválíme na co nejtenčí placku.
Na plotně zapnuté na maximum zahřejeme litinovou pánev. Až je pořádně rozpálená, opékáme na ní placky z obou stran. Hlídáme, jde to velmi rychle.
Hotovou placku z obou stran lehce potřeme rozpuštěným máslem.
Používáme jako přílohu k různým pokrmům.
Přidáno: 16.5.2015