Nadívanina
Ingredience
8-10 rohlíků (podle velikosti), 1 l mléka, 4 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 300 g uzeného masa, zelené bylinky, 1 lžička prášku do pečiva
Postup
Rohlíky roztrháme na kousky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
Potom k nim přidáme sůl, pepř, špetku strouhaného muškátového oříšku, žloutky, na drobné kostičky pokrájené maso, bylinky a prášek do pečiva. Promícháme a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Je-li hmota příliš řídká, zahustíme hrstí strouhanky nebo ovesných vloček.
Hmotu rozetřeme do pekáče vyloženého papírem na pečení nebo vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou.
Pečeme na 180°C do zezelátnutí povrchu, doba záleží na velikosti plechu či pekáče (čím vyšší vrstva nadívaniny, tím delší doba pečení).
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
zdroj: Petronila a její milá tchýně
Přidáno: 14.5.2010