Okurkové pohárky s tuňákem
Ingredience
3 salátové okurky, 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 lžíce hořčice, sťáva z půl citronu, sůl, pepř, zelená petrželka čerstvá nebo sušená
Postup
Z konzervy s tuňákem slijeme tekutinu a pevný obsah smícháme s tvarohem. Přidáme vařené žloutky (dala jsem i najemno posekané bílky), hořčici, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a rozmixujeme (jenom jsem důkladně rozmíchala vidličkou). Okurky oloupeme a nakrájíme na špalíčky dlouhé 3-4 cm. Lžičkou vydlabeme střed se semeny. Do každého "pohárku" ozdobně nastříkáme náplň a ozdobíme petrželkou. Podáváme samostatně nebo s pečivem.
Přidáno: 1.8.2008