Opičí máslo

Ingredience

5 středně velkých banánů, 1 plechovka konzervovaného ananasu (560 g), 300 g cukru krupice, 20 g strouhaného kokosu, 3 lžíce citronové šťávy

Postup

Ananas scedíme a překrájíme na menší kousky.

Banány oloupeme a vložíme do hlubší pánve. Přidáme ananas včetně nálevu, cukr, kokos a citronovou šťávu. Promícháme.

Přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme za častého míchání. Banány se rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající džem (trvá to asi půl hodiny).

Uvařenou směs uložíme do sterilizovaných skleniček a necháme vychladnout. Skladujeme v ledničce.

Opičí máslo
Opičí máslo
Opičí máslo
Opičí máslo
Opičí máslo

zdroj: magazín Albert v kuchyni

Přidáno: 18.3.2015