Ovesné Bašta palačinky
Ingredience
těsto: 100 g ovesných vloček, 200 g vody, 2 vejce, špetka soli, špetka mletého pepře
náplň: 3-4 lžíce Zeleninové bašty s česnekem (sterilizovaná zeleninová směs s hořčicí), 200 g tvarohu, 1 lžíce másla, sůl, čerstvé bylinky (bazalka, tymián, pažitka, petrželka, ...)
na pánev: přepuštěné máslo nebo olej
Postup
Všechny suroviny na těsto vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Necháme půl hodiny stát.
Tvaroh utřeme se změklým máslem. Vmícháme Baštu a podle chuti můžeme přisolit (není nutné).
Rozpálíme pánev s tukem a z odstátého těsta smažíme tenké palačinky. Máme-li kvalitní pánev, stačí ji potřít tukem před první palačinkou, pak už to není potřeba.
Hotové palačinky potřeme tvarohovou pomazánkou, ještě trochu pokapeme nezředěnou Baštou, posypeme oblíbenou bylinkou a srolujeme.
Z tohoto množství je 6 palačinek o průměru 16-17 cm.
Přidáno: 13.8.2019