Pikantní omeleta
Ingredience
4 vejce, 4 lžíce mléka, 80-100 g šunky nebo šunkového salámu, kousek pórku, 1-2 feferonky, sůl, 2 lžíce strouhaného parmazánu, olej
Postup
Vejce rozklepneme do hrnku, přidáme mléko a vidličkou rozšleháme. Pórek pokrájíme na kousky, feferonky na malé kousíčky a šunku na kostičky nebo nudličky. Na pánvi zahřejeme olej. Nasypeme pórek s feferonkou a mícháme, dokud pórek nezměkne. Pak přisypeme šunku a trošku osmahneme. Obsah pánve rozmístíme rovnoměrně po celé ploše a zalijeme rozšlehanými vejci. Lehce osolíme a posypeme lžící parmazánu. Na nízkém plameni necháme do ztuhnutí vajec. Hotovou omeletu přesuneme na talíř, posypeme druhou lžící sýra a dozdobíme zeleninou. Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.
Tuto kvalitní litinovou pánev Skeppshult můžete zakoupit zde.
Přidáno: 25.2.2010