Pol Sambola (Srí Lanka)

Ingredience

500 g mletého kokosu, 6 lžic chilli, 5 lžic čerstvě vymačkané citrusové šťávy (použila jsem citronovou a grepovou), 1 lžička jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžička čerstvě utřeného česneku, 1 lžička mletého černého pepře, sůl

Postup

Použijeme-li sušený kokos, nejdříve ho musíme navlhčit vodou nebo mlékem (použila jsem mléko). Kokos nasypeme do misky a po částech přiléváme vodu/mléko, dokud se do kokosu vsakuje. Vhledem k tomu, že nasáknutím tekutiny se zvětší hmotnost kokosu, stačí ho použít méně (asi polovinu).

Pak přidáme ostatní přísady a všechno dohromady rozmixujeme (použila jsem ponorný mixer).

Nakonec dochutíme solí, případně přídavkem chilli, pepře, česneku či citronové šťávy podle vlastní chuti.

Podává se se srílanskou plackou hoppers. Tu však v našich končinách asi neseženeme, takže vezmeme za vděk toustovým chlebem nebo dobrou bagetou.

Kdo má zájem ochutnat toto zajímavé jídlo v originále, nezbývá mu než zajet na dovolenou na Srí Lanku.

Pol Sambola (Srí Lanka)
Pol Sambola (Srí Lanka)
Pol Sambola (Srí Lanka)

Přidáno: 16.12.2013