Skládané koložvárské zelí

Ingredience

0,7 l kysaného zelí (může být i sterilované), 2 cibule, olej, hrnek rýže nebo 1 sáček rýže uvařené, 350 g mletého masa, sůl, pepř, mletá sladká paprika, drcený kmín, 1 klobása, 1 smetana na šklehání, sterilovaná kukuřička

Postup

V kastrolku necháme na oleji zeskovatět cibuli, vyklopíme na ni zelí s trochou láku a chvíli podusíme. Připravíme si rýži: v sáčku uvaříme. Pokud máme rýži volnou, tak ji propláchneme, na oleji mírně opražíme, zalejeme vodou a podusíme.
Maso: smícháme s drobně nakrájenou cibulí, osolíme, dáme pepř, kmín a sladkou mletou papriku. Vmícháme na tenší kolečka nakrájenou klobásu. Nakonec přidáme připravenou rýži.
Pekáček vyložíme pečícím papírem, na něj dáme polovinu zelí, potom mleté maso s klobáskou, podle chuti posypeme kukuřičkou a pokryjeme druhou polovinou zelí. Smetanu mírně osolíme, dáme do ní trochu mleté sladké papriky a nalejeme ji na vše v pekáčku. Pečeme nejprve přikryté v troubě na 200°C, potom odkryté asi 45 minut, až zelí na povrchu mírně zrůžoví.

Skládané koložvárské zelí
Skládané koložvárské zelí

Přidáno: 3.3.2007