Tortilla s masem, zeleninou a dressingem
Ingredience
kuřecí prsa, cibule, koření gyros, sůl, mletý pepř, olej, ledový salát, rajčata, okurka, zakysaná smetana, bílý jogurt, česnek, citronová šťáva, čerstvá bazalka, cukr, tortilly
Postup
Maso nakrájíme na kousky, promícháme s kořením a necháme uležet (není nutné, ale po naležení stačí maso opékat kratší dobu).
Salát, rajčata a okurku pokrájíme na kousky.
Smetanu s jogurtem smícháme v poměru 1:1, kdo chce, může přidat lžíci majonézy. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, rozmačkaným česnekem, citronovou šťávou (všeho podle chuti) a nakonec vmícháme posekanou bazalku.
Maso opečeme na rozpálené pánvi na troše oleje nebo bez tuku, jak kdo chce. Ke konci opékání můžeme přidat pokrájenou cibuli.
Na teplou tortillu (koupíme hotovou nebo vyrobíme) položíme hromádku masa, hromádku zeleniny, pokapeme dressingem a zabalíme.




zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Jana Vítovcová
Přidáno: 1.8.2010