Tortilla s pikantním masem
Ingredience
400 g mletého hovězího masa, sůl, mletý pepř, 1 vejce, hrst strouhanky, 3-4 stroužky česneku, 1-2 chilli papričky, olej na smažení
salát: 1 červená pálivá paprička, 2 rajčata, 2 jarní cibulky, rukola, sůl, mletý pepř, olivový olej
omáčka: 4 lžíce bílého jogurtu, pár lístků bazalky, citronová šťáva, sůl
6 tortill
Postup
K masu přidáme vejce, rozmačkaný česnek, strouhanku, nadrobno posekané papričky, osolíme, opepříme a důkladně propracujeme, nejlépe rukou.
Z masové hmoty utvoříme malé válečky a ze všech stran je usmažíme v rozpáleném oleji. Odložíme na ubrousek.
Do mísy dáme na kolečka nakrájené cibulky, na tenké plátky rajčata a papričku, rukolu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zlehka promícháme.
Jogurt osolíme, přidáme najemno posekanou bazalku, citronovou šťávu a promícháme.
Tortillu položíme na chvilku na rozpálenou suchou pánev. Až se zahřeje, přeložíme na talíř, potřeme ochuceným jogurtem, položíme na ni 2-3 masové válečky (podle velikosti), zakryjeme salátem, srolujeme a šikmo přepůlíme.
Přidáno: 5.9.2015