Tortily

Ingredience

2 hrnky hladké mouky, 50 g sádla, 1/2 hrnku vlažné vody, sůl

Postup

Na vále smícháme mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto. Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bublinky. Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a každý rozválíme na kruh o síle listu papíru. Suchou pánvičku na plotýnce rozehřejeme. Na rozpálenou dáváme po jedné placky a opékáme z každé strany asi 10 sekund. Na tortilách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout (ale ne celá placka!). Tortily plníme opečeným masem, zeleninou a dresinkem, např. plněné tortily. Případně můžeme podávat jako přílohu k masu.

Tortily

Přidáno: 27.7.2007