Vícezrnný bochníček
Ingredience
140 g slunečnicových semínek, 90 g lněných semínek, 145 g jemných ovesných vloček, 50 g dýňových semínek, 70 g lískových (nebo jiných) ořechů, 3-4 lžíce vlákniny (např. psyllium), 1 lžička soli, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 350 ml vody
Postup
Nejdříve v misce smícháme všechna semínka, posekané ořechy, vločky, sůl a vlákninu.
Přidáme olej, med, vodu a promícháme.
Směs nalijeme do formy vyložené papírem na pečení (silikonovou vykládat nemusíme), srovnáme do roviny a necháme 12 hodin stát v pokojové teplotě (hmota zhoustne a zpevní).
Po 12 hodinách formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách bochníček z formy vyklopíme na plech a dopečme dalších 30-40 minut do zezlátnutí.
Po upečení necháme důkladně vychladnout, až potom krájíme.
Můžeme konzumovat samotné jako zdravou chuťovku, nebo jako přílohu k salátu, případně s dobrou pomazánkou.
Použila jsem formu 20x20 cm.
zdroj: http://www.maskrtnica.cz
Přidáno: 18.10.2014