Vícezrnný bochníček

Ingredience

140 g slunečnicových semínek, 90 g lněných semínek, 145 g jemných ovesných vloček, 50 g dýňových semínek, 70 g lískových (nebo jiných) ořechů, 3-4 lžíce vlákniny (např. psyllium), 1 lžička soli, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 350 ml vody

Postup

Nejdříve v misce smícháme všechna semínka, posekané ořechy, vločky, sůl a vlákninu.

Přidáme olej, med, vodu a promícháme.

Směs nalijeme do formy vyložené papírem na pečení (silikonovou vykládat nemusíme), srovnáme do roviny a necháme 12 hodin stát v pokojové teplotě (hmota zhoustne a zpevní).

Po 12 hodinách formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách bochníček z formy vyklopíme na plech a dopečme dalších 30-40 minut do zezlátnutí.

Po upečení necháme důkladně vychladnout, až potom krájíme.

Můžeme konzumovat samotné jako zdravou chuťovku, nebo jako přílohu k salátu, případně s dobrou pomazánkou.

Použila jsem formu 20x20 cm.

Vícezrnný bochníček
Vícezrnný bochníček
Vícezrnný bochníček
Vícezrnný bochníček
Vícezrnný bochníček
Vícezrnný bochníček

zdroj: http://www.maskrtnica.cz

Přidáno: 18.10.2014