Francouzský rybí nákyp

Ingredience

800 g rybího filé (z jakékoliv ryby, i v kostkách), 8 vajec, 300 ml mléka, 3 lžíce rajského protlaku, sůl, mletý pepř, 3 šalotky, 1 lžička sušeného kopru, pár snítek zelené petrželky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 bobkový list

Postup

Do většího hrnce nalijeme asi litr vody. Osolíme, opepříme, přidáme najemno pokrájené cibulky, bobkový list, kopr, petrželku, sojovou omáčku a přivedeme k varu.

Po pěti minutách vaření vložíme do bujónu zmražené filé a uvaříme doměkka, asi 15 minut.

Scedíme a necháme vychladnout.

Odebereme bobkový list a filé vidličkou roztrháme na kousky.

V míse promícháme celá vejce s mlékem a rajským protlakem. Osolíme, opepříme, vmícháme posekanou petrželku (případně i čerstvý kopr) a kousky filé.

Řídkou hmotu nalijeme do formy na biskupský chlebíček (pokud nemáme teflonovou, vyložíme papírem na pečení).

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180-200°C a pečeme do ztuhnutí (30-40 minut).

Po vytažení z trouby necháme chvíli odpočinout a až pak opatrně vyklopíme.

Podáváme s česnekovou majonézou a zeleninovým salátem. Teplé jako hlavní jídlo se šťouchanými bramborami, studené jako předkrm nebo lehkou svačinku bez přílohy.

Francouzský rybí nákyp
Francouzský rybí nákyp
Francouzský rybí nákyp
Francouzský rybí nákyp
Francouzský rybí nákyp

zdroj: Hana Freylichova

Přidáno: 22.8.2011