Grundle s česnekovým dipem

Ingredience

250 g grundlí, 3 lžičky hladké mouky, 1 lžička sušeného česneku, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka soli, špetka pepře, olej na smažení

omáčka: 5 lžic majonézy, 1 stroužek česneku, špetka soli, lžíce nadrobno posekané petrželové nati

Postup

Grundle necháme rozmrazit, propláchneme je studenou vodou, necháme okapat, rozprostřeme je na utěrku a necháme oschnout.

S smícháme mouku s česnekem, paprikou, solí a pepřem.

Grundle přemístíme do mísy, posypeme ochucenou moukou a třepáním a prohozením je všechny v mouce obalíme.

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a po částech v něm grundle osmažíme dozlatova, asi 5 minut.

Usmažené rybičky vyndáváme z oleje děrovanou lžící a ukládáme je do misky vyložené papírovými ubrousky.

Podáváme s omáčkou jako chuťovku k pivu či vínu.

Přidáno: 12.11.2024