Grundle s česnekovým dipem
Ingredience
250 g grundlí, 3 lžičky hladké mouky, 1 lžička sušeného česneku, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka soli, špetka pepře, olej na smažení
omáčka: 5 lžic majonézy, 1 stroužek česneku, špetka soli, lžíce nadrobno posekané petrželové nati
Postup
Grundle necháme rozmrazit, propláchneme je studenou vodou, necháme okapat, rozprostřeme je na utěrku a necháme oschnout.
S smícháme mouku s česnekem, paprikou, solí a pepřem.
Grundle přemístíme do mísy, posypeme ochucenou moukou a třepáním a prohozením je všechny v mouce obalíme.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a po částech v něm grundle osmažíme dozlatova, asi 5 minut.
Usmažené rybičky vyndáváme z oleje děrovanou lžící a ukládáme je do misky vyložené papírovými ubrousky.
Podáváme s omáčkou jako chuťovku k pivu či vínu.
Přidáno: 12.11.2024