Halibut s hráškovým pyré

Ingredience

800 g filet z halibuta, citronová šťáva, sůl, máslo

pyré: 500 g hrášku, sůl, 2 lžíce bazalkového pesta, 1 lžíce másla

Postup

Filet z halibuta z obou stran pokapeme citronovou šťávou a lehce posolíme. Necháme půl hodiny uležet.

Hrášek nasypeme do hrnce, zalijeme vodou (tak aby dosahovala zhruba k povrchu hrášku), osolíme, přidáme pesto a 10 minut povaříme.

Přidáme lžíci másla a rozmixujeme na hladkou kaši.

Rybu nakrájíme na porce a z obou stran opečeme na rozpáleném másle dozatova.

Halibut je velmi křehká ryba, při smažení s ním musíme zacházet velmi opatrně. Jakmile změkne, snadno se rozpadá.

Halibut s hráškovým pyré
Halibut s hráškovým pyré
Halibut s hráškovým pyré
Halibut s hráškovým pyré
Halibut s hráškovým pyré

Přidáno: 1.11.2014