Kapr s tymiánem

Ingredience

4 porce kapra, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, 2 větší cibule, 80 g másla, 1 bobkový list, 3 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, tymián podle chuti (čerstvý nebo sušený), sůl

Postup

Mouku smícháme s paprikou. Porce kapra opláchneme a osušíme. Jednu cibuli nakrájíme na drobné kostičky, druhou na kolečka.

Na pánvi na kousku másla necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a přesypeme ji do zapékací misky. Na ni naskládáme kapra, kterého jsme osolili a obalili ve směsi mouky a papriky.

Přidáme bobkový list, koření, a posypeme tymiánem. Na každou porci položíme kousek másla a všechno poklademe cibulí nakrájenou na kolečka.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut.

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Kapr s tymiánem
Kapr s tymiánem
Kapr s tymiánem
Kapr s tymiánem

Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Heleny Chvátalové Kuchařka pro báječné tchýně.

Přidáno: 9.2.2013