Kapr s tymiánem
Ingredience
4 porce kapra, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, 2 větší cibule, 80 g másla, 1 bobkový list, 3 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, tymián podle chuti (čerstvý nebo sušený), sůl
Postup
Mouku smícháme s paprikou. Porce kapra opláchneme a osušíme. Jednu cibuli nakrájíme na drobné kostičky, druhou na kolečka.
Na pánvi na kousku másla necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a přesypeme ji do zapékací misky. Na ni naskládáme kapra, kterého jsme osolili a obalili ve směsi mouky a papriky.
Přidáme bobkový list, koření, a posypeme tymiánem. Na každou porci položíme kousek másla a všechno poklademe cibulí nakrájenou na kolečka.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.




Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Heleny Chvátalové Kuchařka pro báječné tchýně.
Přidáno: 9.2.2013