Kapřík v kabátku

Ingredience

4 porce kapra, 4 lžíce slunečnicového oleje, pár lístků šalvěje, meduňky a tymiánu, sůl, čerstvě namletý pepř, lístkové těsto, 1 vejce na potření, sezamová semínka na posypání

Postup

Bylinky posekáme co nejjemněji a společně se solí a pepřem vmícháme do oleje. Touto směsí potřeme osušené porce kapra a necháme několik hodin v chladu uležet.

Těsto rozválíme a rádýlkem ukrojíme čtyři dlouhé proužky. Každý z nich namotáme na jednu porci kapra a uložíme do pekáče. Těsto na rybě potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme do zčervenání těsta 20-25 minut.

Kapřík v kabátku
Kapřík v kabátku
Kapřík v kabátku
Kapřík v kabátku
Kapřík v kabátku
Kapřík v kabátku
Kapřík v kabátku

Přidáno: 21.4.2010