Labužnická směs

Ingredience

200 g pangasia, 200 g vepřové kýty, 200 g vepřových nebo drůbežích jater, 1 cibule, olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, koření na ryby, citronová šťáva

Postup

Vepřové maso pokrájíme na menší kostky, promícháme se lžící oleje a špetkou pepře a necháme minimálně hodinu odpočinout (ideálně přes noc).

Omytou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme půl hodiny uležet.

Na pánvi rozpálíme trošku oleje a rybu z obou stran opečeme dozlatova. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

Do pánve nasypeme maso a za častého míchání opečeme do změknutí. Po zatáhnutí osolíme. Měkké maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

Do pánve nasypeme najemno pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme na kousky pokrájená játra. Okmínujeme a za častého míchání opečeme doměkka. Nakonec lehce osolíme.

K hotovým játrům přidáme maso a na kousky pokrájenou rybu. Zlehka promícháme a podáváme s bramborami.

Labužnická směs
Labužnická směs

Přidáno: 28.9.2011