Labužnická směs
Ingredience
200 g pangasia, 200 g vepřové kýty, 200 g vepřových nebo drůbežích jater, 1 cibule, olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, koření na ryby, citronová šťáva
Postup
Vepřové maso pokrájíme na menší kostky, promícháme se lžící oleje a špetkou pepře a necháme minimálně hodinu odpočinout (ideálně přes noc).
Omytou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme půl hodiny uležet.
Na pánvi rozpálíme trošku oleje a rybu z obou stran opečeme dozlatova. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Do pánve nasypeme maso a za častého míchání opečeme do změknutí. Po zatáhnutí osolíme. Měkké maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Do pánve nasypeme najemno pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme na kousky pokrájená játra. Okmínujeme a za častého míchání opečeme doměkka. Nakonec lehce osolíme.
K hotovým játrům přidáme maso a na kousky pokrájenou rybu. Zlehka promícháme a podáváme s bramborami.


Přidáno: 28.9.2011