Losos na pánvi

Ingredience

losos s kůží podle počtu strávníků, citron, sůl, mletý pepř, slunečnicový olej, máslo, 2 stroužky česneku, snítka rozmarýnu

Postup

Lososa omyjeme, osušíme a naporcujeme. Do kůže uděláme několik zářezů cca 0,5-1 cm hlubokých.

Kousky naskládáme na tácek kůží dolů, pokropíme citronovou šťávou a necháme v chladu asi hodinu odležet.

Pánev zahřejeme na maximum, nalijeme na ni trochu oleje a přidáme kousek másla.

Kousky ryby z každé strany osolíme a opepříme (čerstvě namletým pepřem).

Do tuku na pánvi přidáme dva stroužky česneku a větvičku rozmarýnu. Do rozpáleného oleje vložíme lososa kůží dolů a necháme smažit asi 3 minuty. Potom otočíme kůží nahoru a dosmažíme další 2-3 minuty (podle tloušťky masa). Pak znovu otočíme kůží dolů, vypneme plotýnku a necháme ještě asi minutu dojít.

Podáváme s pečenými bramborami a dušenou zeleninou.

Losos na pánvi
Losos na pánvi

Přidáno: 18.8.2013