Losos na rozmarýnu

Ingredience

porce lososa, čerstvý rozmarýn, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, citronová šťáva

Postup

Porce lososa osušíme, pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a drobně posekaným rozmarýnem. Necháme 30-60 minut uležet v chladu.

Na pánev dáme olej, máslo, zahřejeme a vsypeme lžíci rozmarýnu. Zahřejeme a v rozpáleném tuku opečeme lososa napřed z jedné a pak z druhé strany.

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Losos na rozmarýnu
Losos na rozmarýnu
Losos na rozmarýnu
Losos na rozmarýnu

K přípravě pokrmu je vhodná litinová pánev značky Skeppshult, k zakoupení zde.

Přidáno: 10.4.2010