Losos s bazalkovým kuskusem
Ingredience
800 g filetů z lososa, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje
kuskus: 220 g celozrnného kuskusu, 400 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí), mletý pepř, 150 g cherry rajčátek, velká hrst čerstvých bazalkových lístků, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje
Postup
Kuskus opepříme, promícháme s olejem, rozmačkaným česnekem a necháme pár minut postát.
Pak zalijeme vařícím vývarem, lehce promíchneme a pod pokličkou necháme stát 10 minut.
Zatím rajčátka rozčtvrtíme a bazalku posekáme nadrobno. Do odstátého kuskusu (vývar se všechen vsáknul) zamícháme rajčátka s bazalkou ( i s tekutinou která vytekla z rajčat), znovu přikryjeme pokličkou a v teple necháme stát než připravíme rybu.
Lososa z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej s máslem a rybu opečeme z obou stran dozlatova (z každé strany 2-3 minuty).


Přidáno: 9.3.2014