Losos s koprovými brambůrkami
Ingredience
4 porce lososa, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, sůl, citronová šťáva, hrst posekaného kopru, brambory
Postup
Oloupané brambory nakrájíme na kousky (máme-li malé, můžem nechat vcelku) a uvaříme v osolené vodě.
Porce ryby osolíme, pokropíme citronovou šťávou a necháme chvíli v chladu uležet.
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rybu v něm z obou stran opečeme (asi 3 minuty z každé strany).
Hotovou rybu vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku v pánvi vložíme uvařené scezené brambory a opečeme dozlatova. Minutu před koncem opékání vmícháme k bramborám kopr.
Podáváme se zeleninovým salátem.

Přidáno: 9.7.2010