Mořský okoun na bramborách
Ingredience
2-3 mořští okouni, trochu oleje, 1 stroužek česneku, pár větviček zelené petrželky, brambory, 3 snítky čerstvého rozmarýnu, sůl
Postup
Do 3-4 lžic oleje vmícháme rozmačkaný česnek, nadrobno posekanou petrželku a větší špetku soli.
Rozmražené, omyté a osušené ryby potřeme zvenku i zevnitř ochuceným olejem a necháme chvíli uležet.
Oloupané brambory pokrájíme na centimetrová kolečka a promícháme se 2-3 lžícemi oleje a nadrobno posekaným rozmarýnem. Nasypeme je na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po deseti minutách brambory na plechu promícháme a položíme na ně ryby. Vrátíme do trouby a pečeme doměkka, asi 25 minut. V polovině pečení můžeme ryby obrátit.







Přidáno: 5.8.2014