Pečené grundle se zeleninou
Ingredience
250 g grundlí, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžíce strouhaného parmazánu, po špetce soli a pepře
1 malá cuketa, 1 červená paprika, 2 červené cibule, 2 šalotky, 2 lžíce oleje
Postup
Rozmražené grundle propláchneme studenou vodou, necháme okapat a na utěrce osušíme.
Smícháme mouku s lahůdkovým droždím, sýrem, solí a pepřem.
Grundle nasypeme do misky, zasypeme sypkou směsí a opatrným prohazováním všechny rybičky ve směsi obalíme.
Cuketu nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtiny, papriku na kousky. Zeleninu v misce pokropíme olejem, lehce osolíme, promícháme a rozprostřeme na polovinu plechu.
Na druhou polovinu rozprostřeme v tenké vrstvě rybičky.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C s horkovzduchem a pečeme do zezlátnutí, asi 15 minut.
Přidáno: 24.11.2024