Pečený pangasius s mandlemi
Ingredience
4 filety z pangasia, sůl, citronová šťáva, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce drcených mandlí, 1 lžíce sezamového semínka, 3 lžičky koření na ryby, olej (nejlépe olivový)
Postup
Rybu necháme rozmrznout. Lehce osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme půl hodiny uležet. Strouhanku, mouku, mandle, semínka a koření dobře promícháme. Plech nebo pekáč vyložíme papírem na pečení a ten potřeme olejem. Pangasa osušíme a obalíme v sypké směsi, pěkně ho do ní přitlačíme. Naskládáme na plech a každou porci pokropíme lžičkou oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Po 20 minutách otočíme a ještě 5-10 minut dopečeme. Podáváme s libovolně upravenými bramborami a čerstvou zeleninou.




Přidáno: 21.12.2008