Pikant čudlička
Ingredience
4 porce tresky, 2 pórky, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej, 1 lžíce dijonské hořčice, citronová šťáva
Postup
Rozmražené rybí filety osušíme. Z obou stran osolíme a opepříme. Vložíme do máslem nebo olejem vytřeného pekáčku, pokapeme olejem a potřeme hořčicí.
Upečeme do měkka (220°C, cca 15 minut).
Pórek a česnek pokrájíme na kousky a na rozpáleném oleji v pánvi společně opečeme do lehkého zezlátnutí. Nakonec vmícháme šťávu z 1-2 citronů.
Porce ryby dáme na talíře a rozdělíme na ně pórkovou směs. Hladovcům přidáme pár vařených brambůrků nebo kousek pečiva.



zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - kutil Petr
Přidáno: 3.8.2010