Pikant čudlička

Ingredience

4 porce tresky, 2 pórky, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej, 1 lžíce dijonské hořčice, citronová šťáva

Postup

Rozmražené rybí filety osušíme. Z obou stran osolíme a opepříme. Vložíme do máslem nebo olejem vytřeného pekáčku, pokapeme olejem a potřeme hořčicí.

Upečeme do měkka (220°C, cca 15 minut).

Pórek a česnek pokrájíme na kousky a na rozpáleném oleji v pánvi společně opečeme do lehkého zezlátnutí. Nakonec vmícháme šťávu z 1-2 citronů.

Porce ryby dáme na talíře a rozdělíme na ně pórkovou směs. Hladovcům přidáme pár vařených brambůrků nebo kousek pečiva.

Pikant čudlička
Pikant čudlička
Pikant čudlička

zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - kutil Petr

Přidáno: 3.8.2010