Pstruh s jogurtovou pěnou
Ingredience
4 pstruzi, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička citronové šťávy, 40 g másla, 150 g bílého jogurtu, několik lístků čerstvé bazalky, sůl, mletý pepř, olej, citron na ozdobu
Postup
Pstruhy omyjeme a osušíme. Zvenku i uvnitř osolíme a opepříme. Obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejem olej. Při střední teplotě pstruhy usmažíme z každé strany 6 minut (až je kůže hnědá a křupavá). Ryby vyndané z pánve skladujeme v troubě vyhřáté na 100°C.
V malém hrnci rozmícháme celá vejce s hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Hrnec vložíme do většího hrnce s horkou (ne vařící) vodou, přidáme rozpuštěné máslo a jogurt. Ručním šlehačem šleháme, dokud nevznikne hustá krémová nadýchaná pěna. Nakonec do ní vmícháme na jemné proužky pokrájené bazalkové listy.
Pstruhy podáváme s pěnou, čtvrtkou citronu a vařenými bramborami.


zdroj: slovenský časopis Dobré jedlo
Přidáno: 30.5.2010