Pstruzi na bazalce

Ingredience

4 pstruzi, sůl, drcený kmín, máslo, čerstvá bazalka, petrželka a oregano, kousek libovější anglické slaniny

Postup

Ryby omyjeme, osušíme a na jedné straně každé ryby uděláme ostrým nožem čtyři hlubší zářezy.

Pstruhy zevnitř osolíme a okmínujeme a do břišní dutiny vložíme po snítce petrželky, oregana a bazalky. K bylinkám vložíme kousek másla.

Do každého zářezu na rybě zasuneme kousek slaniny s lístem bazalky.

Ryby naskládáme do pekáče vymazaného máslem, osolíme, okmínujeme, a na každou položíme malý kousek másla.

Vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme 20 minut.

Podáváme s bramborami a zeleninou.

Pstruzi na bazalce
Pstruzi na bazalce
Pstruzi na bazalce

Přidáno: 17.10.2010