Pstruzi ve slaninové košilce
Ingredience
4 pstruzi, 1 citron, sůl, 8 velkých plátků slaniny, 4 větvičky rozmarýnu, 4 větvičky tymiánu, 1 stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, 400 g fazolových lusků, hrst opražených mandlových lupínků
Postup
Omyté a osušené pstruhy zvenku i zevnitř osolíme.
Do každé ryby vložíme pár plátků česneku a trošku tymiánu.
Na rybu položíme snítku rozmarýnu, tenké kolečko citronu a omotáme dvěma plátky slaniny.
Takto připravené ryby položíme na plech vyložený papírem na pečení a pokropíme lžící oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a upečeme (asi 20 minut).
Fazolky uvaříme v osolené vodě (5 minut), scedíme a propláchneme studenou vodou (pro zachování pěkně zelené barvy).
Zbylé 3 lžíce oleje rozmícháme s trochou citronové šťávy a promícháme s uvařenými fazolovými lusky.
Na talíři posypeme mandlovými lupínky.




zdroj: Spolu u stolu (Albert), mírně upraveno
Přidáno: 7.9.2014