Ryba v citronové strouhance
Ingredience
4 porce ryby, cca 200 g strouhanky, sůl, mletý pepř, citronová šťáva, hladká mouka, 2 vejce, 1 lžička sušeného oregana, jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 3 lžíce olivového oleje
Postup
Omyté a osušené porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30-60 minut odležet.
Strouhanku smícháme s oreganem, špetkou pepře a citronovou kůrou. Vejce rozšleháme.
Plátky ryby obalujeme nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance.
Obalené kousky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, pokropíme olejem a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme 20 minut při 200°C.
Podáváme se sýrovo-bazalkovou bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.




Přidáno: 3.10.2010