Rybí karbenátky s vločkami
Ingredience
500 g rybího filé, 2 lžíce másla, 2 rohlíky, 1 cibule, 2 vejce, hrst ovesných vloček, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, strouhanka, tuk na smažení
Postup
Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme filé, osolíme, opepříme a okmínujeme. Malinko podlijeme horkou vodou a pod pokličkou podusíme doměkka (cca 15 minut). Necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmačkáme vidličkou.
Do mísy rozdrobíme rohlíky a přisypeme rozmačkané filé i se šťávou ve které se dusilo. Promícháme a počkáme, až se tekutina vsákne do rohlíků.
Přidáme celá vejce, najemno pokrájenou petrželovou nať, rozmačkaný česnek a promícháme. Podle potřeby zahustíme ovesnými vločkami a necháme uležet, než vločky nasají tekutinu.
Lžící nabíráme hromádky a rukama z nich tvoříme kulaté karbenátky. Z obou stran je "namočíme" do strouhanky a v rozpáleném tuku z obou stran usmažíme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší.


Přidáno: 15.12.2012