Rybí filé v citrusové marinádě
Ingredience
400 g rybího filé, 8 tenkých plátků citronu
marináda: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného oregana, 2 stroužky česneku, 1 lžička citronového pepře, šťáva z půlky pomeranče a z půlky citronu
Postup
Filé necháme rozmrznout.
V oleji rozmícháme všechno koření, sůl a rozmačkaný česnek. Pak přimícháme šťávu z pomeranče a citronu.
Marinádou zalijeme filé v pekáčku a necháme dvě hodiny uležet.
Pak na každý kousek položíme dva plátky citronu a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme 15-20 minut.
Podáváme se šťouchanými bramborami.




podle www.toprecepty.cz
Přidáno: 3.5.2015