Rybí guláš se zeleninou
Ingredience
800 g rybího filé, 2 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 1 malá nebo půlka větší červené papriky, 2 plechovky drcených rajčat (á 400 g), 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky koření na ryby, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka mletého chilli (není nutné), trochu olivového oleje, citronová šťáva
Postup
Filé necháme částečně rozmrznout a nakrájíme na větší kostky. Pokapeme je citronovou šťávou a necháme stát.
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.
Dno kastrolu potáhneme olejem a necháme na něm zpěnit cibuli. Přisypem pórek, mrkev i papriku a za stálého míchání necháme lehce změknout. Během smažení zeleninu osolíme a přidáme všechno koření.
Potom zeleninu poprášíme moukou a společně chvíli opražíme.
Zelninu zalejeme rajčaty, promícháme, přidáme trošku vody nebo zeleninového vývaru a přivedeme k varu. Podle potřeby můžeme vývar nebo vodu přidat, měla by vzniknout hustější omáčka.
Zeleninovou směs necháme 2-3 minuty povařit a pak do ní nasypeme filé. Všechno promícháme, přikryjeme pokličkou a povaříme 15-20 minut.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Přidáno: 4.11.2018