Rybí karbenátky
Ingredience
800 g ryby nebo rybího filé, 3-4 vejce, 1 cibule, sůl, 2 lžičky koření na ryby, česnek, zelená petrželka, strouhanka, olej
Postup
Rybí maso uvaříme v páře doměkka a necháme vychladnout (stačí částečně).
Vychladlou rybu rozdrobíme, pokud jsou v ní kosti tak vykostíme.
K rybímu masu přimícháme celá vejce. Osolíme, přidáme najemno pokrájenou cibuli, podle chuti rozmačkaný česnek, lžíci posekané zelené petrželky, koření na ryby a promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z hmoty tvoříme placičky a obalujeme je ve strouhance. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení potřeným olejem. Nakonec na každý karbenátek kápneme trošku oleje, plech vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do zezlátnutí (cca 25 minut).
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Přidáno: 12.8.2011