Schovaná ryba
Ingredience
3 - 4 porce ryby (použila jsem pangasia), sůl, drcený kmín, 1 ks brokolice, 150 g tvrdého sýra, 250 ml smetany na vaření, 1 vrchovatá lžíce strouhanky, 2 lžičky solamylu, 1 lžička koření na ryby
Postup
Brokolici rozebereme na růžičky a v páře uvaříme doměkka. Pak pokrájíme na drobno a smícháme s nastrouhaným sýrem, strouhankou, solí a kořením na ryby. V hrnku rozmícháme solamyl v trošce smetany, dolijeme zbývající smetanou, rozmícháme a přimícháme k brokolici. Do zapékací misky vytřené olejem naskládáme porce ryby, osolíme, opepříme a pokryjeme brokolicovou směsí. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30 minut. Podáváme s bramborami, výbornou přílohou jsou i jáhly.




Přidáno: 7.3.2008