Smažené grundle

Ingredience

500 g mražených grundlí, hladká mouka, olivový olej, sůl, mletý pepř, 1 citron

Postup

Grundle necháme rozmrazit, propláchneme je studenou vodou a osušíme (rozprostřeme je na utěrku a papírovou utěrkou shora osušíme, necháme chvíli doschnout).

Do větší mísy nasypeme trochu mouky (cca 5 lžic) a po částech do ní vkládáme grundle. Vložíme hrst rybiček, mísou zatřepeme, aby se všechny obalily. Vyndáme je na talíř a obalíme další.

V pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej (cca 2 cm na výšku). Postupně do něj vkládáme grundle a smažíme dozlatova, každou várku 4-5 minut. Grundle nesmí být v oleji namačkané, lépe je smažit po menších množstvích.

Usmažené vybíráme z oleje děrovanou lžící a klademe je na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk.

Na talíři si grundle každý podle chuti osolí a pokape citronovou šťávou.

Podáváme s chlebem.

Přidáno: 20.4.2019