Sumeček se zeleninou

Ingredience

cca 600 g filetů sumečka afrického, 3 stroužky česneku, 1 snítka čerstvého rozmarýnu, 2 lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky soli

příloha: 600 g malých brambor, 1 lilek, 2-3 větší mrkve, 2 petržele, 3 cibule, 8 lžic olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička kurkumy, 0,5 lžičky pepře

Postup

Rybu omyjeme, osušíme, případně překrojíme na menší porce.

Oloupaný česnek rozmačkáme, osolíme a smícháme s olejem a rozmarýnem.

Touto směsí potřeme z obou stran kousky ryby a necháme asi hodinu marinovat.

Brambory oloupeme, malé necháme vcelku, větší rozpůlíme. Lilek nakrájíme na půlkolečka, oloupanou cibuli na klínky, oškrábanou mrkev a petržel na špalíky.

Olej rozmícháme se solí, kurkumou a pepřem.

Brambory a zeleninu nasypeme do mísy, zalejeme kořeněným olejem a promícháme tak, aby každý kousek byl naolejovaný.

Obsah mísy rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C.

Po 25 minutách pečení na předpečenou zeleninu naskládáme kousky sumečka, a dopečeme dalších 20 minut.

Přidáno: 5.7.2019