Treska po florentsku
Ingredience
4 větší plátky tresky, šťáva z půlky citronu, sůl, mletý pepř, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 500 ml mléka, 750 g špenátu, 30 g strouhaného parmazánu
Postup
Plátky tresky pokapeme citronem, osolíme a opepříme (není třeba rozmražovat).
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zaléváme mlékem a vaříme d zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.
Opereme špenát a dáme jej do hrnce pouze s vodou, která na něm ulpěla. Špenát 2 minuty ovaříme, až listy povadnou, potom jej necháme okapat.
K vařenému špenátu přimícháme polovinu omáčky a lžící směs přemístíme Na mělkou zapékací mísu. Na ni vyrovnáme porce ryby, zalijeme zbývající omáčkou a posypeme sýrem.
Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200°C. Upečenou rybu podáváme horkou s rozpečeným chlebem.







Přidáno: 19.8.2014