Treska tmavá ve slanině

Ingredience

3 filety z tresky tmavé, 350 g tence krájené slaniny, citronová šťáva z půlky citronu, sůl, mletý pepř, sušená petrželka, mletá paprika, máslo

Postup

Ryby omyjeme a osušíme. Z obou stran je pokropíme citronovou šťávou a osolíme. Necháme půl hodiny v klidu uležet.

Potom každý filet z jedné strany opepříme, z druhé strany posypeme petrželkou.

Filety rozkrájíme na menší kousky a každý zabalíme do slaniny.

Takto připravené porce skládáme na plech s papírem na pečení.

Na plechu každý kousek poprášíme mletou paprikou a položíme na něj tenký plátek másla.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme 15 minut.

Podáváme s bramborovou kaší a libovolnou zeleninou.

Přidáno: 23.2.2020