Treska tmavá ve slanině
Ingredience
3 filety z tresky tmavé, 350 g tence krájené slaniny, citronová šťáva z půlky citronu, sůl, mletý pepř, sušená petrželka, mletá paprika, máslo
Postup
Ryby omyjeme a osušíme. Z obou stran je pokropíme citronovou šťávou a osolíme. Necháme půl hodiny v klidu uležet.
Potom každý filet z jedné strany opepříme, z druhé strany posypeme petrželkou.
Filety rozkrájíme na menší kousky a každý zabalíme do slaniny.
Takto připravené porce skládáme na plech s papírem na pečení.
Na plechu každý kousek poprášíme mletou paprikou a položíme na něj tenký plátek másla.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme 15 minut.
Podáváme s bramborovou kaší a libovolnou zeleninou.
Přidáno: 23.2.2020