Treska v pivním těstíčku
Ingredience
500 g filet z tresky, 130 g hladké mouky, 0,5 lžičky soli, špetka drceného pepře, 250 ml světlého piva, 2 bílky, hladká mouka na obalení, tuk na smažení
Postup
Pokud máme tresku mraženou, necháme částečně rozmrazit.
Mouku smícháme se solí a pepřem, přilijeme pivo a metličkou rozšleháme na hladké těstíčko.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těstíčka.
Plátky ryby osušíme, lehce osolíme, obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka.
V rozpáleném tuku usmažíme z obou stran dozlatova. Usmažené kousky odkládáme na papírové ubrousky aby odsály přebytečný tuk.
Podáváme s bramborovými hranolky nebo pečenými bramborami, případně bramborovu kaší.


Přidáno: 21.9.2013