Tuňák se smetanovou omáčkou
Ingredience
4 steaky z tuňáka, sůl, citronová šťáva, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 250 ml smetany, 0,5 lžíce hladké mouky, 1 lžička kari
Postup
Omyté a osušené porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme půl hodiny odpočinout.
Na pánvi rozpálíme máslo s olejem a tuňáka prudce opečeme, z každé strany 2-3 minuty.
Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku (pokud jsou v něm drobky z ryby, přecedíme ho) nasypeme mouku a kari koření a za stálého míchání opražíme. Přilijeme smetanu, rozmícháme a povaříme 10 minut. Podle chuti dosolíme, po odstavení zastříkneme citronovou šťávou.
Na talíři k tuňákovi nalijeme trochu omáčky a podáváme s pečenými bramborami.


Přidáno: 8.10.2011