Tuňák v sezamové krustě
Ingredience
1 kg steaků z tuňáka, 80 g sezamových semínek, 1 bílek, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej na smažení
Postup
Bílek osolíme, opepříme, přidáme po lžíci oleje a sojové omáčky a vidličkou rozšleháme.
V této marinádě obalíme kousky tuňáka a pak v sezamovém semínku. Uložíme ještě na chvíli do ledničky.
Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje. Až se pořádně zahřeje, vložíme tuňáka a z každé strany smažíme asi dvě minuty (záleží na tloušťce steaků).
Steaky nakrájíme ostrým nožem na plátky a podáváme s bramborami a zeleninou, nebo jen se zeleninovým salátem.




Přidáno: 5.10.2014