Tuňákový nákyp

Ingredience

650 g kousků tuňáka Estass ve slunečnicovém oleji, 6 vajec, 1 lžíce dijonské hořčice, 200 ml mléka, sůl, mletý pepř, po lžíci nadrobno posekaného tymiánu a šalvěje

Postup

Kus papíru na pečení zmačkáme, namočíme, vyždímáme a vyložíme jím chlebíčkovou formu.

V míse rozšleháme ruční metličkou celá vejce s mlékem, hořčicí, solí, pepřem a bylinkami.

Do tekuté směsi vmícháme celý obsah balení tuňákových kousků.

Řídkou hmotu nalejeme do formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Pečeme 40-45 minut do zezlátnutí povrchu.

Upečený nákyp necháme ve formě asi půl hodiny odpočinout, zpevní a bude se lépe krájet.

Mírně zchladlý vyklopíme, sloupneme papír a krájíme na plátky.

Podáváme se zeleninovým salátem a vařenými bramborami nebo opečenými plátky toustového chleba.

Výborného tuňáka k přípravě tohoto pokrmu jsem zakoupila zde.

Přidáno: 17.6.2017