Tuňákový nákyp
Ingredience
650 g kousků tuňáka Estass ve slunečnicovém oleji, 6 vajec, 1 lžíce dijonské hořčice, 200 ml mléka, sůl, mletý pepř, po lžíci nadrobno posekaného tymiánu a šalvěje
Postup
Kus papíru na pečení zmačkáme, namočíme, vyždímáme a vyložíme jím chlebíčkovou formu.
V míse rozšleháme ruční metličkou celá vejce s mlékem, hořčicí, solí, pepřem a bylinkami.
Do tekuté směsi vmícháme celý obsah balení tuňákových kousků.
Řídkou hmotu nalejeme do formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Pečeme 40-45 minut do zezlátnutí povrchu.
Upečený nákyp necháme ve formě asi půl hodiny odpočinout, zpevní a bude se lépe krájet.
Mírně zchladlý vyklopíme, sloupneme papír a krájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem a vařenými bramborami nebo opečenými plátky toustového chleba.
Výborného tuňáka k přípravě tohoto pokrmu jsem zakoupila zde.
Přidáno: 17.6.2017