Tymiánový pstruh s chřestem
Ingredience
1 větší pstruh, máslo, olivový olej, sůl, drcený kmín, pár snítek čerstvého tymiánu, 500 g zeleného chřestu, 2 lžičky pesta z medvědího česneku
Postup
Rybu omyjeme a osušíme. Ze všech stran ji osolíme a okmínujeme, i zevnitř. Dovnitř ryby vložíme 2-3 větvičky tymiánu.
Pekáček pořádně vytřeme máslem, přikápneme trochu olivového oleje a uložíme do něj pstruha. Obložíme ho zbylým tymiánem a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 15 minutách rybu otočíme a dopečeme dalších 15 minut.
Chřest omyjeme. Odlomíme tvrdé konce stonků. Z toho co zůstalo, asi třetinu od konce oloupeme škrabkou. Odkrojíme celé hlavičky a zbytek nakrájíme na špalíky.
V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla se lžící oleje. Nasypeme do ní chřest a krátce opečeme do změknutí (ale necháme ho křupavý). Hotový chřest odstavíme z plotýny, osolíme, přidáme k němu pesto a promícháme.
Přidáno: 4.5.2018