Zapečená rybka

Ingredience

750 g rybích filet, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička sušené bazalky, 3 stroužky česneku, 1 malá plechovka rajského protlaku (cca 100 g), 150 g tvrdého sýra, sůl

Postup

Na pánvi rozpálíme olej s máslem a nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova. Odstavíme. Přidáme oregano, bazalku, rozmačkaný česnek, protlak, osolíme a dobře promícháme. Je-li protlak hustý, zředíme trochou vody, aby vznikla hustá, ale tekutá, omáčka.

Zapékací misku vytřeme máslem nebo olejem a naskládáme do ní osušené osolené rybí filety. Zalijeme je omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Pečeme asi 20 minut, do zezlátnutí sýra.

Podáváme s libovolně upravenými bramborami.

Zapečená rybka
Zapečená rybka

Přidáno: 4.3.2011