Slaninová rýže

Ingredience

1,5 hrnku rýže, 3 hrnky vývaru (i z kostky), 100 g anglické slaniny (nebo jiné), 1 velká cibule, sůl, 2 lžíce oleje

Postup

Slaninu a cibuli pokrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova.

Přisypeme rýži, důkladně promícháme s společně pár minut posmažíme.

Zalijeme vařícím vývarem, lehce osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut vařit na nejnižším stupni.

Pak zabalíme kastrol i s pokličkou do čistého ručníku nebo prostěradla, dáme do postele a důkladně přikryjeme peřinou (dekou). Tam necháme rýži až do oběda, je jedno jak dlouho. Nejméně půl hodiny, ale klidně tam může být i hodinu nebo dvě, rýže se nerozvaří ani nespálí a pořád bude horká.

Slaninová rýže
Slaninová rýže

Přidáno: 2.1.2011